Редактор: e-mail: Прес-секретарят на делегацията в Киев в контактната група по Донбас и съветник на ръководителя на кабинета

...
Редактор: e-mail: Прес-секретарят на делегацията в Киев в контактната група по Донбас и съветник на ръководителя на кабинета
Коментари Харесай

Службата на Зеленски иска да преименува страната на Русия-Украйна

Редактор: 

e-mail: 

Прес-секретарят на делегацията в Киев в контактната група по Донбас и съветник на ръководителя на кабинета на президента на Украйна Алексий Арестович смята, че страната би трябвало да промени името си.

" Трябва в последна сметка да им отнемем марката " руснаци ". Аз се боря да подсигурявам, че ще назовем войната вярно руско-руската война. Сега руско-руската война тече, тъй че в действителност да тролнем. Русия сме ние, руснаците, русините. Бих трансформирал името на щатите, бих ни нарекъл Русия-Украйна, бих направил двойно име. Ние работим по това. Това ще затвори тематиката ", сподели Арестович в изявление с журналиста Роман Цимбалюк, което той разгласява в канала на YouTube .

Според Арестович Украйна е самата Русия и Русия „ с разтежение може да претендира “ за това завещание.

Отношенията сред Москва и Киев се утежниха на фона на обстановката в Донбас. Украинските управляващи неведнъж упрекват Русия за интервенция във вътрешните работи на страната. 

През януари 2015 година Върховната Рада одобри декларация, в която Руската федерация е наречена „ страната -агресор “. 

Русия отхвърля обвиняванията и ги назовава неприемливи. Москва неведнъж е заявявала, че не взе участие във вътрешноукраинския спор и е заинтригувана Киев да преодолее политическата и икономическата рецесия, написа ria.ru.

Превод " Петел "

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР